Vejstrup Kirke
Vi har valgt at holde vielsen i Vejstrup kirke, hvor vores dejlige døtre, Nanna og Mette også er blevet døbt.
Kirken ligger ca. 300 m. fra vores hus – og 12 km. fra Gammelrøj.
.

|

Lidt om kirken
I G. E. C. Gads "De danske kirker" bind 16, står der, at Vejstrup kirke har en vis troskyldig ynde. Det må man så fundere over, hvad skal betyde, men ynde kan man vel ikke være utilfredse med. Det er lidt svært at finde ud af hvor længe der har været kirke i Vejstrup. Det antages at det oprindelige kirkeskib var romansk (1050 til 1250), og det nuværende tårn sengotisk (1400-1550).
Af præstetavlen i Vonsild Kirke fremgår det, at Hr. Rejmarius var præst der indtil 1070 og derefter præst for Vejstrup Menighed, idet Vejstrup Kirke skulle være bygget 1071. Det årstal fremgik af et stykke pergament, skrevet med gammel munkeskrift, og indsvøbt i en rulle bly, der blev fundet i alteret under en reparation i 1665. Man har på et tidspunkt også fundet en pergamentstrimmel, der oplyser, at højalteret i 1471 blev indviet til Sankt Peter og Sankt Paul.
I 1520 opsættes en sengotisk fløjaltertavle. Det kunne være samtidig med, at den formentlig kullede kirke har fået tårn. Fløjaltertavlen hænger nu i tårnfoden, som tjener til våbenhus.
Der har altså været kirke længe, og det gamle tårn står der stadig. Men omkring 1830 var kirken i så ringe stand, at kongen, det var Frederik den 6., allernådigst dikterede, at det hele, på nær tårnet, skulle nedbrydes, og noget nyt opføres.
Bygningsinspektør Meyer fra Slesvig stod for byggeriet, og enhver kan se, at han har skelet til den store mester C. F. Hansens kirke i Vonsild, opført 1824-25, og det var ikke så ringe, for C. F. Hansen havde ikke glemt, at han også tegnede Vor Frue, Københavns Domkirke. Det nyklassicistiske kirkeskib indviedes i 1840, og man må formode, at den øvrige renovering også blev det.
Se adresse m.m. under Praktisk Info
|